Ny træner: Vi er som én stor familie

 

Sebber Kloster Golf Klub holder åbent hus på Golfens Dag 30. april

 

– Jeg har virkelig følt mig velkommen. Vi er som én stor familie – og omgivelserne er jo pragtfulde.

Efter godt en måneds virke er Kristian Jeppesen fuld af lovord om engagementet i Sebber Kloster Golf Klub (SKG).

Den 38-årige golftræner fra Randers har sat en række nye tiltag i værk, og blandt “eleverne” er den 49-årige aalborgenser Søren Hoff.

– Jeg har købt et årskort til undervisning for at komme op på et tilfredsstillende niveau og kan efter nogle få lektioner hos Kristian Jeppesen allerede mærke klar fremgang, siger Søren Hoff, der egentlig kun ville hygge sig på pay and play banen i SKG, da han i fjor stødte ind i to af klubbens mange ildsjæle, ægteparret Lene og Hans Jørgen Krath.

– De overbeviste mig om, at jeg skulle med på golfskolen for at få adgang til den store bane. Og det har jeg ikke et øjeblik fortrudt. Jeg nyder både den flotte bane, golfspillet og det fantastiske klubliv.

Også 66-årige Niels Klit fra Aalborg er i gang med sin første hele sæson som “rigtig” golfspiller efter et tilløb på pay and play banen via Ældre Sagen.

– Golfskolen i fjor forløb meget positivt, og man kunne virkelig fornemme, at alle i klubben tog godt imod os, lyder det fra Niels Klit, der betegner den naturskønne og kuperede bane som “alle tiders”.

– Og stemningen i klubhuset er prikken over i’et. Her er dejligt uhøjtideligt. Og jeg må indrømme, at jeg er blevet bidt af golf. Spillet byder på et væld af finesser, og små detaljer kan få et slag til at lykkes.

SKG fænger også blandt de helt unge. 13-årige Victor Aarup fra Nibe er ikke faldet for fodbold og håndbold, men brænder ligesom resten af familien for golf.

– Nogle af mine venner synes, at det er en oldefar-sport, men det påvirker mig ikke. Det er en skøn fornemmelse at ramme bolden rigtigt, og jeg trives fint i en klub med stor aldersspredning. De ældre spillere er flinke og giver mig mange tips.

Victor Aarup forventer et mangeårigt virke i SKG, og det samme gælder 48-årige Charlotte Christensen fra Ø. Hornum, der i fjor bøjede sig for kærestens pres og gik i gang med golf.

– Spillet fascinerer mig, og jeg er imponeret af, så meget klubben gør for os begyndere, siger Charlotte Christensen.

De to garvede drivkræfter i begynderudvalget, Aage og Børge, erkender, at klubben er nødt til at kræse mere for de nye spillere end tidligere.

– Tilgangen af nye spillere er dalet i de senere år, så vi skal være bedre til at fastholde dem og er klar med forskellige tiltag.

Blandt de nye initiativer er gratis træning for medlemmer, der har lidt svært ved at forbedre sig.

– Et handicap under 36 er et slags magisk mål for de fleste. Undersøgelser viser, at man i så fald føler større glæde ved spillet, forklarer Kristian Jeppesen.

SKG tæller 630 medlemmer og har plads til flere. På den front nærer klubben store forventninger til Golfens Dag søndag 30. april.

– Vi holder åbent hus fra kl. 11 til 14, hvor alle interesserede kan møde op til orientering og gratis spil på pay and play banen, krydret med rundvisning på den store bane, fortæller Aage Pedersen og Børge Pedersen.