Short Game banen er klar til en ny sæson!

Alle ved, at det korte spil er en kæmpestor del af golfen. Hele 43 procent af en gennemsnitsgolfers slag på en runde er med putteren. Tillægges korte pitch, chip og bunkerslag, udgør short game over halvdelen af golfspillet.

Med den nye Short Game bane, som er markeret op ved putting- og indspilsgreen, sættes der fokus på denne del af golfspillet.

Banen er en sjov måde at få trænet dit korte spil, og finde ud af hvor du skal træne for at få flere point. Banen kan ud over træning også bruges til konkurrence mellem venner samt klubudfordring/turnering.

Banen tager omkring 30-45 minutter, og undervejs vil du komme igennem 8 øvelser, der tester og træner det korte spil.

Med banen håber vi også, at træningsområdet omkring putting- og indspilsgreen bliver mere attraktivt, og dermed et reelt alternativ og supplement til driving rangen, når der skal varmes op før en runde golf.

En hurtig runde og udvidelse af golfsæsonen

Grundet den korte tid det tager at gå banen, håber vi den bliver en attraktiv aktivitet og alternativ på de dage, hvor man ikke kan nå at gå 18 huller. Enten fordi det bliver hurtigere mørkt, det er for koldt til at være ude i mange timer ad gangen, eller øvrige aftaler med familie og arbejde gør, at tiden til golf er begrænset.

Dermed håber vi, konceptet også kan være med til at udvide golfsæsonen og fastholde klubbens medlemmer over store dele af vinteren.

Opsætning af banen

Banen er markeret op med spray på putting- og indspilsgreen. Vi er dog blevet nødt til at tilpasse enkelte af øvelserne. Dvs. lob over bunker på 25 meter i stedet for 15 meter, slag fra bunker er 15 meter i stedet for 10 meter og ved pitch ind til indspilsgreen er der ikke 10 meter green før hullet. Men forholdene er ens for alle, så man kan konkurrerer på lige fod.

Thomas Bjørn laver 100 point i testen…hvor mange kan du lave?

Afhængig af hvor mange point man opnår, kan man opnå syv forskellige mærker. På den måde kan man træne mod at få et bedre mærke, hver gang man laver en DGU Short Game. Pointsystemet giver også mulighed for at konkurrere med andre, akkurat som når man går en almindelig 18 hullers runde.

Du finder scorekort i klubhuset.

Afleverer man scorekort i klubhuset, vil de blive registreret online, så du dels kan følge med i din udvikling og konkurrere mod vennerne samt klubbens øvrige medlemmer.

Klik her for at se eks. på scorekort.

Klubbens order of merit

Sidst, men ikke mindst, bidrager du til klubbens ”order of merit score”, hver gang du laver testen. DGU kårer hvert år ved sæsonafslutning ”Årets DGU Short Game Klub”, som er den klub i Danmark, der i løbet af året har fået flest point blandt sine spillere. Årets DGU Short Game Klub vinder 8000 kr. øremærket til klubbens juniorarbejde, så der er god grund til at få spillet en masse runder. Order of merit løber fra 1. november 2017 til 30. april 2018.

Mulighed for at komme til DGU Short Game landsfinale finale 19. maj 2018

Inden udgangen af april vil der i klubben blive afholdt DGU Short Game Challenge, hvorigennem man kan kvalificere sig til DGU Short Game landsfinalen.
Der spilles i 12 grupper, så én i hver række kan kvalificere sig:

Herrer

H1 Hcp +8 – 11,4

H2 Hcp +11,5 – 26,4

H3 Hcp +26,5 – (uden banetilladelse)

 

Damer

K1 Hcp +8 – 11,4

K2 Hcp +11,5 – 26,4

K3 Hcp +26,5 – (uden banetilladelse)

 

Junior drenge

D1 Hcp +8 – 11,4

D2 Hcp +11,5 – 26,4

D3 Hcp +26,5 – (uden banetilladelse)

 

Junior piger

P1 Hcp +8 – 11,4

P2 Hcp +11,5 – 26,4

P3 Hcp +26,5 – (uden banetilladelse)

Finalen afvikles sammen med DM i GolfSixes i Odense Eventyr Golfklub. Så udover at deltage i en finale i et helt unikt set up, fyldt med tilskuere og i professionelle rammer, får deltagerne altså også mulighed for, at se DM i GolfSixes på allernærmeste hold og deltage i alle de aktiviteter, der bliver lavet i forbindelse med turneringen. Man kan tage hele familien med og opleve det allernyeste, golf har at byde på.

 DM’et byder på hulspilsmatcher med nogle af Danmarks allerdygtigste golfspillere, over seks huller med indlagte konkurrencer for længste drive, tættest hullet, birdiefest og den kendte ”shot clock”. Der er masser af interaktion mellem spillere og publikum, og udover golfen vil publikum kunne nyde forskellige aktiviteter uden for banen, det kunne være puttekonkurrencer, golfclinics med kendte golfspillere, koncerter etc. (endeligt program er ikke fastlagt endnu).

 Short game bane for hele familien

På samme vis som et medlem kan tage familie og venner (som ikke er golfspillere) med på pay & play banen, kan man også benytte sig af Short Game banen.

På den måde håber vi, at vores medlemmer vil være med til at udbrede golfspillet i et format, som matcher med de nye samfundsstrukturer, da banen nedsætter tiden ved golfspillet og kan inkludere hele familien.

GemGemGemGemGemGem

GemGem